• Note: You are viewing an old revision of this page. View the current version.


  Fløteerstatninger

  Erlet:

  Odense Erlet er en fløteerstatning som er laget av palmekjerneolje. Den brukes i hovedsak på samme måte som vanlig kremfløte. Den kan piskes lett som krem, men vær oppmerksom på at den blir veldig fort stiv. Den kan også brukes til å lage vaniljekrem, riskrem, fromasj, sjokolademousse, ha i rører til vafler, lapper, andre bakeverk, sjokoladegodter eller til "ostesaus". Erlet er god og mild på smak.

  Den kan være litt søt å bruke i sauser, til det anbefaler jeg heller Soya Creem, Alpro Soya fløteerstatning, Gogreeen fløteerstatning eller Oatly matfløte.

  Odense Erlet selges i 1 liters kartonger. Den er svært drøy i bruk. 1 liter pisket Erlet tilsvarer nesten 3 liter pisket vanlig kremfløte. Den har svært lang holdbarhet uåpnet, men når den først er åpnet holder den kun 2-3 dager. Oppbevares som kjølevare.

  Alpro Soya:

  Alpro soya fløteerstatning er basert på soya. Den er 100% vegetabilsk, helt fri for melk og kolesterol. Den finnes i små bokser a 250 ml, med lang holdbarhet uåpnet. Åpnet forpakning oppbevares i kjøleskap og er da holdbar i inntil 5 dager. Les mer på: Alpro Soya

  Soya Creem:

  Soya Creem er kolesterolfri, uten animalsk fett og melk. 100 % vegetabilsk og basert på soya. Den finnes i små pakninger a 250 ml, med lang holdbarhet uåpnet. Åpnet forpakning oppbevares som kjølevare og er best i 2-3 dager etter åpning.

  Oatly iMat:

  Oatly iMat er basert på havremelk og er helt fri for melk og soya. Den er det beste alternativet for de med soyaallergi. Den finnes i 200 ml bokser og 1 liter for storhusholdning. Denne matfløten oppbevares som kjølevare også før åpning.. Åpnet forpakning holder seg i ca 3-4 dager. Den kan også brukes til krem ved hjelp av gelatin. Les mer om dette på: Oatly

  Soyatoo!:

  Soyatoo! Soya spray Cream. Krem på sprayboks. Kjekk både hjemme og på tur, men den er litt annerledes på smak.


Warning: "count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable"