• Laktasetilskudd

  På apoteket kan man reseptfritt få kjøpt laktaseenzym. Disse er for de med laktoseintoleranse.

  De finnes i flere varianter:

  Kerutabs tabletter og Lactrase kapsler virker slik at man tar 1-3 tabletter/kapsler i forbindelse med måltid som inneholder laktose. Med disse kan man av og til kunne nyte et måltid på restaurant eller i selskap/bryllup uten å tenke på innholdet. Eller rett og slett nyte ferien uten å være for bekymret for maten.

  Tablettene er reseptfrie og fås hos de fleste apotek. De er dessverre ganske dyre, men er likevel verdt det. Det finnes ingen begrensninger for hvor ofte du kan bruke disse.

  Laktaseensym finnes også i dråpeform og heter Kerulac, disse dråpene kan dryppes i melken. De gir en litt annerledes søt smak, men noen synes likevel det er helt greit.

  Er du laktoseintolerant og er på tur i Sverige, så bør du benytte anledningen til å fylle opp beholdningen av laktase-enzymer. Det er flere typer på markedet i Sverige enn i Norge. Alternativene er betraktelig billigere hos søtabror. I Sverige får man de også i større kvanta enn i Norge.

  • Lactrase Laktase kapsler 30 tbl koster i Norge 137.- og i Sverige 119.-(sv.kr)
  • Lactrase Laktase kapsler 100 tbl finnes bare i Sverige til 289.- (sv.kr.)
  • Kerutabs Laktase tabletter 100 tbl koster i Norge 404.- og i Sverige 379.-(sv.kr)

  Det vil si at du kan få 60 kapsler i Norge for omlag samme pris som 100 i Sverige. (+ 15 kroner). I Sverige synes de at kapslene er dyre, men vi må dessverre godta at de er enda dyrere her hos oss. Så benytt anledningen ved Sverige-besøk eller om venner/familie skal på Sverige-tur.

  Ett preparat finnes bare i Sverige foreløbig. Det er Prolaktas kapsler. Disse kom på markedet i 2010. Med disse kan man ta en kapsel hver morgen, og spise akkurat hva man ønsker i 24 timer. Dette er et preaparat som er lett å anbefale, men dessverre vanskelig å få tak i. De selges i esker med 32 kapsler ( 1 måneds forbruk) til 150.- (sv.kr)

  Du har lov til å ta med deg kapsler/tabletter for ett års forbruk over grensen.


Warning: "count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable"