• Melkeerstatninger

  Rismelk:

  Rismelk er en melkeerstatning fri for melk, laktose og kolesterol. Den er laget av ris og er i orginal versjon ikke tilsatt sukker. I Norge får man kjøpt rismelk orginal, rismelk smaksatt med vanilje, rismelk smaksatt med hasselnøtt/sjokolade, rismelk beriket med protein og rismelk beriket med kalsium.

  Rismelk får man både i 1 liters kartonger og i små bokser a 200 ml m/sugerør.

  Rismelk kan benyttes som drikke, til frokostblandinger, grøt, bakst og annen matlaging. I noen oppskrifter kan det være nyttig å bruke litt mindre rismelk enn angitt væskemengde, da rismelken er ganske tynn. Den gir også litt bleke og sprø pannekaker og vafler.

  Uåpnet kartong har svært lang holdbarhet, gjerne et helt år. Da kan den også oppbevares som tørrvare. Åpnet kartong må oppbevares i kjøleskapet og bør da anvendes innen 7 dager.

  Rismelkmerker i Norge: Rice Dream, Alpro, Gogreen og Naturli. Rismelk får man bl.a kjøpt hos Meny, Ultra, Ica, Rema, OBS og Bunnpris.

  For mer informasjon og oppskrifter: Rice Dream

  Havremelk:

  Havremelk er en havrebasert melkeerstatning fri for melkeprotein, laktose og soya. Den gjør seg veldig godt i rører, som til vafler, pannekaker og lapper. Den er også fin i grøt, til frokostblandinger, bakst og matlagning for øvrig. Selvfølgelig også som drikke.

  Oatly har havremelk orginal, havremelk pluss (beriket) og smaksatt havremelk (med sjokolade eller jordbær/bringebær). I tillegg finnes havredrikk på flaske (med smak) og Ica solhavremelk, som også er beriket. Havremelk får man blant annet kjøpt hos Smart Club, Ultra, Ica Maxi, Ica Supermarked og helsekosten. Den kan kjøpes i 1 liters kartonger, eller i esker med 12 kartonger.

  I uåpnet emballasje har havremelk svært lang holdbarhetstid, og kan oppbevares som tørrvare. Åpnet kartong derimot må oppbevares i kjøleskap og er holdbar i inntil 6 dager.

  Havremelkmerker i Norge: Oatly og Gogreen. Havremelk får man kjøpt hos bl.a Meny, Ultra, Ica, OBS, Bunnpris og Rema.

  For mer informasjon og oppskrifter: Havremelk fra Oatly

  Soyamelk:

  Soyamelk er basert på soyabønner og er derfor ikke et alternativ for de med soyaallergi. Den er 100% vegetabilsk og inneholder ikke melkeprotein, laktose eller kolesterol. Soyamelk finnes i flere varianter, orginal, beriket og med smak. Den finnes i 1 liter kartonger og i 250 ml bokser m/sugerør. De små boksene får man med sjokolade-, jordbær-, vanilje- eller banansmak.

  Soyamelk brukes som drikke, til frokostblandinger, bakst og matlagning forøvrig.

  Soyaprotein bidrar til å senke kolesterolinnholdet. Vitenskaplige studier har vist at et inntak av 25 gr soyaprotein pr. dag bidrar til å senke kolesterolet. 25 gr soyaprotein tilsvarer et glass soyamelk, en soyayoghurt og et beger soyadessert.

  Uåpnet har den lang holdbarhet, gjerne et år, og kan oppbevares som tørrvare. Etter åpning må den oppbevares i kjøleskap og benyttes innen 5 dager.

  Soyamelkmerker i Norge: Alpro, Gogreen. Soyamelk får man kjøpt bl.a hos Meny, Ultra, Ica, Bunnpris, rema og OBS.

  Mer informasjon; Soyamelk fra Alpro


Warning: "count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable"